Cibule, allium cepa homeopatie a léčba a recepty

14.04.2016 22:45

Vzhledem k tomu, že cibule je veliký lék v homeopatii, musím se podělit o tyto návody.

Pokud mají děti tekutou průhlednou rýmu, pšíkají a mohou mít alergii či senou rýmu na jaře,

nebo mají kašel, agresivní - od laringitidy.... použijte cibuli. Cibulový sirup s medem či cukrem nebo cibuli homeopatickou.

V případě zájmu o léčbu mne kontaktujte.

 

 

Cibulový  ZÁZRAK.

Vyhazujete slupky z cibule? Děláte chybu, je to hotový poklad! Cibuli používáme na přípravu téměř všech druhů jídel. Co ale uděláme při jejím zpracování jako první? Očistíme ji a slupku jednoduše vyhodíme do koše. Ve skutečnosti však vyhazujeme hotový poklad, přečtěte si 9 důvodů:

Přírodní barvivo  získané z cibulových slupek je100 přírodní a na rozdíl od chemických barviv našemu tělu neškodí, právě naopak. Konec konců cibulové slupky se za účelem získání tohoto barviva používají už od starověku. U nás je velmi oblíbené například barvení vajíček pomocí cibulových slupek. Při barvení se postupuje tak, že vajíčka se vloží do vody s cibulovými slupkami a vaří se po dobu 20 minut -případně dobu vaření upravujeme podle toho, jaký odstín chceme získat.
Stejně se cibulová slupka přidává do oblíbených polévek a vývarů, aby získaly typickou barvu.


Krásné a zdravé vlasy
V cibulových slupkách se ukrývá i tajemství krásných vlasů. Odvar připravený cibulových slupek posiluje vlasovou strukturu, dodává lesk a podtrhuje přirozenou krásu vlasů. Stačí, když si po umytí vlasy propláchnete vlažným odvarem z cibulových slupek. Dokonce, ještě dnes se můžeme setkat s barvením vlasů pomocí cibulových slupek, které se těšilo velké oblibě v Evropě zejména koncem19.století. Jde o nejen bezpečnou alternativu chemických barev na vlasy, ale takové barvení vlasům dokonce prospívá.Cibulové slupky poskytují pestrou paletu barev počínaje od tmavších odstínů přes  červené  i světlejší odstíny. Výsledná barva závisí  na délce louhování, druhu cibule, z níž slupky pocházejí, jakož i od bylinných příměsí.

Bronchitida
Vývar z cibulových slupek je vynikajícím pomocníkem v případě akutního zánětu průdušek. Výrazně napomáhá vykašlávání, pročišťuje dýchací cesty a poskytuje úlevu od bolestivého
kašle. Stejně užitečné jsou i obklady z cibulových slupek. Stačí naplnit pohár vroucí vodou a
nechat v něm slupky louhovat asi 15 minut. Pak je vyjmeme, přeložíme na gázu a jemně přiložíme na hrudník.Obklad je výborným doplňkem léčby akutních zánětů a je vhodné opakovat ho 3 x denně po dobu půl hodiny.


Za co vděčí cibulová slupka svým léčivým účinkům?

Může za to vysoký obsah éterických olejů, které se z celé cibule nejvíce koncentrují právě ve slupce. Tyto velmi příznivě působí na dýchací cesty. Léčivý účinek podtrhuje i vysoký obsah kyseliny jantarové, citrónové a jablečné.

Nachlazení a chřipka
Skutečně silný lék proti nachlazení a chřipce získáme tak, že malou cibuli i se slupkou nakrájíme na plátky a spolu s plátky zázvoru zalijeme vařící vodou. Necháme louhovat, přidáme trošku soli a přecedíme. Pijeme jako teplý čaj.

Otoky a rány
Už naše babičky věděly, že menší otoky a hnisavé ranky se výtečně hojí pomocí cibulových slupek. Stačí tato místa důkladně vyčistit a pak na ně přikládat cibulové slupky, které jsme předtím namočili v horké vodě.Cibulová slupka má silné antibakteriální účinky.

Onemocnění ledvin a močového měchýře
Cibule jako taková byla odedávna používána pro léčení problémů s ledvinami a močovým měchýřem. Mohou za to zejména její močopudné a antibakteriální účinky. Věděli jste však, že při léčbě vám pomůže i cibulová slupka? Účinný je vývar z cibulových
slupek, který připravíme tak, že slupky rozdrobíme a přibližně 20 minut vyvařujeme. Z vývaru užíváme 1 lžíci cca 3x denně.


Záněty ústní dutiny
Záněty ústní dutiny nás dokáže pořádně potrápit. I zde však může pomoci cibulová slupka. Slupka působí antibakteriálně a zároveň dokáže zmírňovat nepříjemné otoky. Je proto vynikající doplňkovou léčbou, která podporuje rychlý ústup zánětu. Cibulovou slupku opět vyvařte ve vodě a tímto vývarem si několikrát denně vyplachujte ústní dutinu.

Poruchy kůže
Bradavice, drobné ranky, plíseň na nohou nebo podrážděná pokožka.  Opět se vyplatí vsadit na sílu přírody ukrytou v zlatavých cibulových slupkách. Smíchejte drcené cibulové slupky s vazelínou lékařskou v poměru 2: 3 a směs aplikujte na postižená  místa 2 x denně. Směs
uchovávejte na chladném místě.


Křečové žíly a unavená chodidla
Smíchejte 2-3 lžičky drcených cibulových slupek se 2 lžícemi olivového oleje. Promíchejte a nechte 10 dní odstát. Získáte vynikající emulzi na masáž nohou a unavených chodidel. Emulzi jemně vmasírujte do problematických a unavených oblastí.

Rýma
Pokud se chcete zbavit rýmy způsobené alergií nebo nachlazením skutečně expresně rychle a nemáte po ruce nosní sprej, opět vám pomůže cibulová slupka. Stačí 4 lžíce drcené cibulové slupky zalit vařící vodou a napařovat se - přikrytí ručníkem- po dobu 3-4 minut. Na skutečně silnou rýmu použijeme menší cibuli, kterou spolu se slupkou nakrájíme nadrobno a zalijme cca litrem vroucí vody. Pak dýcháme výpary cca 10 minut. Posilujeme imunitu. Tato vlastnost cibulových slupek se nám v sychravém podzimním počasí určitě bude hodit, protože nám může pomoci předcházet mnohým nepříjemným nemocem. Stačí, když si několik lžiček vývaru z cibulových slupek budeme pravidelně přidávat do citronových, bylinkových či zázvorových čajů. Vývar posiluje léčivé účinky čajů a přispívá tak k lepší obranyschopnosti našeho organismu.

 

Zpět