Proč green ways řasa na eliminaci glutamátu?

07.10.2015 21:55

Glutamát sodný

Tato látka má masovou chuť a pro tuto vlastnost se jí občas říká "umami". Nachází se v lidském těle, ve svalech, v mozku, v orgánech i krevní plazmě. Reguluje proces učení a paměti, přenos bolestivých podnětů i koordinaci pohybů. Najdete ji také v některých houbách a mořských řasách, ve zralých rajčatech nebo v sójových bobech.

Ačkoli má i pozitivní vliv na organismus, byly potvrzeny její neurotoxické vlastnosti. Může vyvolat zvracení, bušení srdce, závratě, bolesti hlavy, také změny nálad, podrážděnost, deprese nebo poruchy spánku. Není vyloučeno zhoršení astmatu a migrén a zcela nevhodný je glutamát sodný pro děti, těhotné a kojící ženy, staré lidi, dále lidi s cévním onemocněním, s cukrovkou, pro onkologické pacienty i pro lidi, kteří jsou citliví na aspirin. Není vhodné ho konzumovat ve větším množství než 2 g denně.

A proto je důležité užívat zelený ječmen od Green Ways, protože je protipólem Green Ways zelené řasy a Glutamátu všeobecně a tím je možné neblahé účinky eliminovat. Stejně jako homeopatie, léčíme podobné podobným, tak y i tady naopak protipólem řasy...ječmenem.

Z vlastní zkušenosti jsem takto léčila roční dceru Julinku. Na Silvestrovském zájezdě jsme mněli polopenzi a Julinka zrovna začala chtít stravu jako my a hlavně jako bráška. Bylo to v jejím roce. Bylo mi divné, že jsme v psychické pohodě a proč Julinka začala mít agresivní kašel. ...A to jsme zařadili jen polévky z kantýny. Moc jí chutnaly. Bohužel byly příčinou jejího kašle. Julinka je citlivé dítko a nemá problém se zelenými potravinami. Užíváním zeleného ječmene Green Ways se nám podařilo eliminovat účinky glutamátu. Pomůže i homeopatie, ale zelené bylo rychlejší.


Zpět