Zelený ječmen Green Ways - zásady užívání

15.09.2015 12:59

Zelený ječmen Green Ways - zásady užívání. Autor Magdaléna Smolíková.

Sumarizace po desetiletém užívání zelených potravin a celostní medicíny. V případě nejasností mne prosím kontaktujte.

Najdi si chvilku a přečti pár rad jak užívat nejefektivněji a bezbolestně.

  • Nevyndávat dózu z krabičky, je to živá potravina a je jí nejlépe na suchém a temném místě. Po kontaminaci či zanesením vodou(vlhkosti), třeba jen na lžičce, může začít vlhkost v ječmeni pracovat. Doporučuji u ječmene používat malou plastovou lžičku. a hned po odebrání dávky dobře uzavřít. (proto nechávejte i vnitřní plastové víčko).
  • Dospělý - 2x denně lžička (při rakovině až 3x denně po lžíci), děti - 2x denně půl lžičky.

  • Doporučená doba spotřeby, z mé zkušenosti je nejlépe do 3 měsíců, kdy je jen minimální úbytek živin. Poté, je možné, že vám produkt třeba ztvrdne, což není na závadu, ale není tak uživatelsky příjemný. Stejně jako některé drobné hrudky při míchání, které jsou způsobeny vysokým obsahem chlorofylu.

  • Jedla jsem takovýto ječmen i po ročním otevření a neshledala jsem závadu, bohužel nevím, kolik bylo čeho vstřebáno do mého těla.

    • V případě potíží s čerstvostí, doporučuji variantu cestovního balení, po 5g 36 balíčků. Z mé zkušenosti, jsem konzumovala ječmen ještě po roce a půl a byl stále svěží a sypký a velmi chutný. (Přičítám tomu, že je vakuovaně baleno).

  • Příprava: začít do malého množství vody, 2 deci i třeba jen na špičku nože, pokud nedáte rovnou půl či lžičku. Postupně přidávat na požadované množství (lžička až lžíce 2xdenně)

  • Většinou jsou lidé překyselení a bud´ to nepozřou nebo jim to pak dělá potíže v žaludku (z homeopatie vím, že žaludek je předrážden překyselením, stresem atd. A není schopen zásadotvorné potraviny v pohodě přijmout). Je dobré takto postupovat i u dětí, pokud začínáme.

    • Vhodná je i kombinace voda a mošt či džus, někdo přidává do šejku, jak ovocného tak zeleninového. V originál šejkru, je mřížka, která pomůže případné hrudky (tvořící se tím, že obsahuje enzymy a hodně chlorofylu a tím jako živá potravina reaguje se vzduchem i vodou).

    • U dětí je doporučena obvykle poloviční dávka (půl lžičky 2x denně), zajistí vám nutriční klid, vzhledem k tomu, že nevím, jaké jídlo jíme... eliminuje účinky glutamátů, éček a dalším zatížením - nevhodnou stravou, stresem - psychickým či fyzickým.
  • Doporučené užívání je v odstupu 20min od teplého - jídla, pití, polévky. Vzhledem k enzymům, které nad 37C teploty jsou ničeny. A právě tyto enzymy jsou to, co nám při zažívání chybí a proto je ječmen tak účinný. Pokud se jí před jídlem a v odstupu od jídla, je zajištěna lepší a rychlejší vstřebatelnost. Je ale velmi vhodná kombinace, zapíjení řasy ječmenem. Kdy dochází k synergickému efektu vstřebávání živin a vitamínu přímo do krve.
    • Z mé zkušenosti si dávám ječmen a řasu jako snídani po půl hodině od léků na štítnou žlázu či cestou do práce (školy, školky).
    • V létě, je důležitý nebot´pomáhá tělo ochlazovat a snižovat nepříjemnou zátěž srdce, které má nejdůležitější období právě přes prázdniny.

    • Agrgument, že jíme více zeleniny, není pro mne důvod přestat užívat zelené. Naopak u lidí, kteří konzumují více zeleniny, běžně naměřím větší zátěž chemickou v těle (měřeno na přístroji Salvia od Joalisu, EAV - elektro akupunkturní Vollovův přístroj). Elektroakupunktura dle Volla (EAV, EAM, Elektroapunktur nach Voll, též např. electrodermal testing) je nevědecká diagnostická i terapeutická metoda používaná v rámci alternativní medicíny. Metoda je též využívaná pro výběr vhodného homeopatického preparátu. Výzkum od roku 1989 dokládá, že v bežně prodávané zelenině či ovoci,  je dnes již jen 20% a méně látek, které od zeleniny a ovoce očekáváme.

    • V zimě, či při zimomřivosti, se mi osvědčuje užívat až na svačinu, vzhledem k mírnému ochlazovacímu účinku (ten je vyrovnán užíváním současně s řasou, která má mírný zahřívací účinek). Odtud synergie užívání zelených potravin.

  • Pro zajištění účinku případných léků, je dobré užít zelené potraviny v odstupu 30 min od užití léků. Zelené potraviny jsou chytré a přestože jsou to potraviny, odstraňují z těla chemické i toxické zátěže.
  • Má zkušenost u odpoledního užívání je nejlépe kolem 16-18h před večeří. V této době pracují ledviny a jejich prolitím zeleným ječmenem, se vám tělo odmění. A před večeří tělo nastartuje, stejně jako se tvrdí o ovoci a zeleninových salátech.
  • V případě velké psychické či fyzické zátěže doporučuji zvyšovat dávky zelených potravin. Tím můžete předejít případným nemocem, či jejich užívání při nemoci - nemoc zkrátí či vůbec nepropukne.
    • Ječmen má protivirový účinek a řasa naopak antibakteriální - při dávce 2x20 a více tablet má antibiotické účinky.

    • Doporučuji při chřipce jen zelené potraviny místo jídla (leta tak užívám).  Při nemoci, zajistí výživu i eliminaci kyselého prostředí, které je pro postup nemoci ten zásadní. Dále i odvede při detoxikaci toxiny z těla daleko rychleji.
    • Při rakovině, pomáhá udržet acidobazickou rovnováhu v těle, zejména pro svůj zásadotvorný účinek. Jeho pravidelným užíváním eliminujeme možnost dostat se do fyziologického stresu a překyselení organismu.
    • Podotýkám, že z mých homeopatických a jiných zkušeností, trvá tělu odkyselení i několik let. Proto je důležité užívání pravidelné a pro zdravotní účinek dlouhodobé. Účinky zeleného ječmene jsou patrné v krvi již týden od jeho užívání v doporučené dávce.
      • Zelený ječmen od Green Ways můžete bez rizika užívat permanentně (užívám již 10 let), na rozdíl od ječmene konkurentů. Ti mohou mít prášek - ale pokud jde o rozemletý ječmen, může obsahovat, a dle našich výzkumů obsahuje, takovou vlákninu, která tělo zatěžuje.
      • Náš zelený ječmen od Green Ways dávám i novorozencům, kteří ještě vlákninu nemohou a mají problémy s mlékem a to bez RIZIKA (důkazem jsou snad i mé děti, kterým jsem Nutrilon ani Sunar nedávala a po kojení (1,5roku a 8 měsíců) se dosud zdravě vyvíjí a zuby mají bez kazů).
  • Ječmen je vhodný i při rakovině ledvin a jelikož tam není vláknina, z tohoto důvodu i pro celiaky. Při chemoterapii pomůže  vyživit chemicky huntované a zatížené tělo....
  • ....a mnoho dalšího, pokud vás zajímá, tak mne kontaktujte.


Zpět