Celostní medicína a zelené potraviny - Green Ways ječmen a řasa chlorella

13.04.2017 16:47

Sumarizace:

-         vědecké analýzy, klinické zkoušky

-         zkušenosti lidí, ústní či písemnou formou

Ječmen - již od 16 stol. Jako šťávy, v min. století zkoumáno v medicíně - Šnábl, Nagibara - otráven léky a tím hledal řešení v léčbě rostlinami - zvítězil ječmen

A.     INSTITUT CELOSTNÍ - celostní medicína a využití travní šťávy.

Osteoporóza, astmatici, pacienti s roztroušenou sklerózou a další studie.

Chlorella - rostlina již před miliardou let, od Aztéků již popsáno, dále v asijských zemích.

Po 2. sv. válce - po Hirošimě a další.... U akutních případech - vypadávání vlasů, rakovin. bujení, degenerace u dětí atd. - zmírňuje následky.  Zvýšilo zájem o Chlorellu.

I když je buňka poničená - chlorela pomůže na mutace, opravuje buňky, konzumací tím snižuje rizika vývojových vad.

10gr - 40 chlorell denně je dávka pro studie.

Zelné potraviny - pozitivní vliv, efekt je nad očekávání.

Trvá roky, než tyto komplexní obrazy vlivu zelených potravin se projeví. Mnohé toto nezajímá.

Většina hledá lék na svou potíž. ZP mají společné s léky - nefungují u všech. Je nutné individuální dávkování, vliv faktorů - věk, metabolismus, životní styl atd. ... Metoda pokusu - stejné, nemůžeme dopředu slíbit efekt. Jsou diagnózy, kdy se projeví efekt zelených potravin vždy, u některých víme, že je to individuální.

Druhá věc - je dále společné " vedlejší účinky " - často vedou k tomu, že musíme konzumovat další léky a stav se zhoršuje, u léků - je 4. nejčastější příčina - vedlejší účinky léků. U zelených potravin jsou ty vedlejší účinky příznivé - zlepšení imunitního systému celkově.

1.      Mladá žena - těhotenství diagnóza, chudokrevná

Dostane železo, kamarádka doporučí místo železa z lékárny - řasu - je velký rozdíl, jestli bereme chemické vitamíny vytržené z kontextu - se ZP - dostává další látky - aminokyseliny, kyselinu listovou a další, dále vedlejší efekt - odvod nežádoucích látek z těla. U těhotných matek je nejčastější intoxikací dětí právě
z těhotenství - zejména dioxinem - poruchy vnímání, adhd a další. Zvyšuje se riziko mutací, vývojových vad atd. poškozují buňky. ZP je odvádí přes stolici pryč. Tím se zbavuje chemické zátěže své a chrání tím své nenarozené dítě. Dále vysoký krevní tlak snižuje, otoky, snížení těhotenské cukrovky - nerozvine se či se omezí, či se s užíváním odporoučí. Těhotenská cukrovka má za následek vyvolávání porodu.

2.      Vrcholový sportovec - využití kyslíku při sportovních aktivitách

- studie na myších -  s chlorelou - rychle plavou a doplavou dál - tedy zvýšená výkonnost. Testem na lidech u plavců se test potvrdil. U trénovaného těla se zvedá výkonnost. Při stejné zátěži - méně unavený, větší výkon a dále i lepší ocenění. Odplavením kyseliny mléčné a dále protizánětlivé účinky, návrat do zátěže. Látky další mu přinášejí spoustu efektu - jako iontový nápoj, celková regenerace a výkonnost.

3.       Diagnóza stáří - babička

- nestačí říci, že by jim zelené potraviny mohli pomoci. Jsou zvyklí konzumovat léky. Babička na dialýze, 15 léku, deprese, špatná imunita, stařecká demence na pochodu a další problémy. Nevěděli jsme, zda budou fungovat. U diabetu je problém - diabetická noha - imunitní systém ránu zahojí, ale u diabetika to tak není - přijde nekróza a komplikovaný stav, oslepnutí a další. Chceme tedy dosáhnout hojení nohy. A postupně klesal tlak, cholesterol, snížení dávek, zlepšení nálady - antidepresiva, přestali jí bolet klouby a ustoupila stařecká demence. Tyto vedlejší účinky jsou patrné.

Nejde tedy tady, o jaké další účinky jsou, jde o celkový obraz lidí.

U případu těhotné - lepší těhotenství, porod a příprava na náročnou dobu poporodní. U sportovce - delší čas se drží na vrcholu a jeho tělo nebude zničené (škoda, že tehdy když jsem skákala, nebyl). U starých - lepší stav mentální a snížení vedlejších účinků léků.

Další rozměr je co nemají společné:

1.      Pasivní činnost - převzít si recept lékařem a nechat se řídit. Rozhodla se investovat do sebe a postavila se k tomu aktivně. Živiny v těhotenství má obrovský vliv na těhotenství. Co jíme, ovlivňujeme tedy naše dítě v dospělosti. Zelené potraviny nám pomůžou vyvážit jídelníček dětí ve školce a školky. Můžeme se tedy vyrovnat se zátěží.

2.     Sportovec - potřebou je udělat revoluci ve výživě sportovců.  Většina nečte a nevidí syntetické látky obsažené v potravinových doplňcích. Může si to tedy
dostat do těla z přirozených potravin.

3.      U staré dámy je efekt asi největší, efekt na celou společnost. Pocit, že se jim nedá pomoci. Dlabat léky a starat se o ně. Ale můžeme hodně ovlivnit sami. Jí se vrátil i v závěru života život, který může ovlivnit.

Převzít zodpovědnost za svůj život.


 

 

Zpět