Zavařování v myčce

POSTUP PŘÍPRAVY

Návod na zavařování v myčce:
Ovoce nebo zeleninu vložíme do sklenic, zalijeme studeným lákem (maliny, borůvky apod. vložíme bez láku, pustí šťávu samy) a uzavřeme. Vše naskládáme do myčky víčkem vzhůru tak, aby byl mezi sklenicemi prostor a myčku zapneme (klasicky s nádobím, které potřebujeme umýt) na nejdelší program a na nejvyšší teplotu. Po doběhnutí programu je zavařeno, sklenice poklademe na podložku dnem vzhůru jako při klasickém zavařování. Šetří to čas a energii, jen si musíte hlídat teplotu, aby to bylo aspoň 80stupňů, většinou to je program pro mytí hrnců. Záleží na tom, jak je dlouhý, dávám to tam tak na 20minutek po ukončení oplachu a nechám to i projít sušením, taky je to zdroj tepla. Třeba okurky tam dám hned od začátku a nestarám se o ně, dokud myčka nezapípá, ale přesnídávky a nakládané zelí nechám jen cca hodinku od začátku mytí, to je individuální u každé myčky.... Lze takto zavařovat okurky, ovoce i marmelády.